Beauty tip: het nut van dubbel reinigen

the essential double cleanse.jpg


Aangezien make-up tegenwoordig zodanig is samengesteld dat het 24 uur moet kunnen blijven zitten, is het steeds moeilijker om die rock solid foundation, eyeliner en aanverwanten aan het eind van de dag weer van je gezicht af te krijgen. Heb je na een avondje met teveel wijn geen zin om je make-up eraf te halen en rol je zo je bed in, is het geen uitzondering meer als je vervolgens de volgende ochtend wakker wordt met je make-up nog volledig intact.

WAAROM DUBBEL REINIGEN?
Om het kort samen te vatten: de 1e keer reinigen is om die hardnekkige make-up weg te poetsen en de 2e keer reinigen is om de huid zelf daadwerkelijk te (kunnen) reinigen en de pH waarde van de huid weer in balans te brengen.

De voordelen:
- het helpt de kans op puistjes en onzuiverheden als gevolg van (teveel) make-up voorkomen
- het verwijdert vuil, stof, make-up en overtollig talg
- het helpt verstopte porien reinigen

Tip: Alpha-H biedt een ruime keuze uit reinigers voor verschillende huidtypen. Veel international make-up artist en beauty bloggers zijn fan van onze reinigers. Omdat ze echt effectief schoonmaken maar tegelijkertijd mild zijn voor de huid, omdat ze allemaal super zuinig in gebruik zijn, maar ook vanwegde de meervoudige werking (3-in-1, en de Age Delay Cleansing Oil zelfs 4-in-1). Veel van hen geven aan het liefst 2 verschillende Alpha-H cleansers te combineren. Bij deze make-up profs blijken Triple Action Cleanser voor de 1e en Balancing Cleanser voor de 2e reiniging favoriet te zijn. Wil je het echter bij 1 reiniger houden, gaat het net zo goed!

Aangezien de meeste cleansers van Alpha-H een 3-in-1 werking (reiniger, lotion en (oog)make-up remover) hebben, hoef je geen aparte lotion, tonic of make-up remover aan te schaffen of gebruiken. Dat scheelt tijd én geld!

Nog een laatste tip: gebruik babywashandjes! Zelfs al heb je geen gevoelige huid is het nog steeds een goed idee om er zachtzinnig mee om te gaan. Gewone washandjes kunnen te stug of agressief zijn, dus kies in plaats daarvan babywashandjes.