GECOMBINEERDE HUID

De gecombineerde huid vertoont op verschillende delen van het gezicht tegengestelde kenmerken. Wat we vaak zien is dat de T-zone (voorhoofd, neus en kin) wat meer talg produceert dan normaal waardoor de huid daar vetter en glimmender is, de porien wat grover en evt. verstopt zijn (comedonen of puistjes); terwijl de talgproductie op de overige delen (wangen, huid rondom ogen en mond) juist wat minder is dan normaal. De huid is daar dan juist droger en dunner, evt. wat schilferig, vlekkerig of rood/geirriteerd door de droogte en zijn de porien hier juist fijner. Maar uiteraard komen ook andere combinaties voor.

OORZAAK
De oorzaak kan liggen op genetisch vlak maar vindt meestal zijn oorsprong in het verkeerd gebruik van huidverzorgingsproducten die de talgklieren teveel stimuleren of de huid teveel strippen van haar eigen talg.

AANPAK
Kies producten die speciaal zijn geformuleerd voor de gecombineerde huid, of pak de T-zone aan met producten voor een vette huid en de droge delen met producten voor de droge/vochtarme huid. Dat is wellicht even een uitgave, maar bedenk dat je op deze manier maar de helft van je producten gebruikt en er dus 2x zo lang mee doet. Bovendien hoef je niet alles dubbel aan te schaffen. 

  • Glycolzuur - bij uitstek geschikt voor aanpak van zowel de vettere als drogere zones. Glycolzuur zorgt namelijk niet alleen voor grondige verwijdering van dode huidcellen en (droogte)schilfertjes en een verbeterde hydratatie, maar verwijdert tegelijkertijd overtollig talg (glimmende T-zone) en onzuiverheden. Meer over glycolzuur... Breng evt. op de drogere delen gaandeweg de dag (indien nodig) een extra laagje van je moisturizer aan. Fruitzuren helpen de huid op lange termijn zelf beter vocht vasthouden, maar kunnen in het begin een licht indrogend werken. Dit is prima te verhelpen door een extra laagje dagcreme aan te brengen, of voor de drogere delen een wat voller product te gebruiken.

  • Vochtinbrengers - belangrijk voor zowel de vette als droge delen; omdat ze de hydratatie verbeteren en de huideigen vet-en vochtbalans (huidbarriere) helpen herstellen. Dat zorgt ervoor dat de droge delen zich herstellen en minder gevoelig worden, en de talgproductie op de T-zone daalt. Omdat er weer voldoende vocht in de huid komt, hoeft de huid het vochttekort niet langer te compenseren met extra talg.

  • Vitaminen - ook een must voor zowel de vette als droge delen, omdat beide delen worden voorzien van de benodigde dosis voeding en antioxidanten voor balans, herstel en bescherming.

PRODUCTADVIES VOOR AANPAK VAN DE GECOMBINEERDE HUID

 

  Triple Action Cleanser            Liquid Gold Skin Renewal Wash.jpg        moisture boosting facial mist        Gentle Daily Exfoliant           Micro Cleanse award     LGSPM awards.jpg

balancing and pore refining mask       Liquid Gold.jpg       Balancing Moisturizer Gentle Exfoliant.jpg          Daily Essential Moisturizer SPF50+.jpg         clear skin daily hydrator gel.jpg        Age Delay Intensive Anti Wrinkle Night Treatment Cream.jpg       

           vitamin C serum  vitamin A+E serum    vitamin E serum      Instant Facial - award.jpg         Renew and Resurface Kit    

Liquid Gold Perfecting Daywear.jpg      Liquid Gold Intensive Night Repair Serum.jpg  LGRC.jpg  Liquid Laser.jpg      LLBalm.jpg  Liquid Laser Cleansing Oil.jpg