We krijgen regelmatig de vraag of mannen de Alpha-H huidverzorgingsproducten ook gewoon kunnen gebruiken, of waarom er geen speciale Alpha-H producten voor mannen zijn. Hebben mannen echt ‘eigen’ huidverzorgingsproducten nodig? Welnee!

Feit is dat de mannenhuid in een aantal opzichten wezenlijk anders is dan de vrouwenhuid. Zo is bij mannen de huid dikker, compacter en steviger door een hoger gehalte aan collageen, elastine, haarfollikels en testosteron. Meer testosteron betekent een hogere talgproductie; reden waarom de mannenhuid ook vetter is en sneller de neiging heeft tot grovere en/of verstopte poriën. Daarnaast moeten mannen zich scheren, wat de huid geen goed doet. Tegelijkertijd hebben mannen veel minder snel last van rimpels dan vrouwen, omdat hun huid elastischer is. Dat (toch wat oneerlijke!) verschil wordt later overigens ingehaald; de afname van de elasticiteit gaat bij mannen, als het eenmaal begonnen is, veel sneller dan bij vrouwen.

Ondanks deze verschillen blijft er echter 1 grote gemene deler: namelijk dat elke man op een gegeven moment toch ook écht te maken krijgt met problemen zoals zonschade, dehydratatie en dus, zoals bovengenoemd, rimpels. Mannen mogen dan minder snel last hebben van rimpels, maar ze verschijnen wel veel abrupter en zijn veel  dieper dan bij vrouwen. Vraag is dan: zijn de bovengenoemde verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid zodanig dat zij andere producten of ingrediënten behoeven?

Het antwoord is nee. De juiste productkeuze is namelijk direct gerelateerd aan de behoefte van de huid. En die behoefte wordt niet bepaald door iemands geslacht, maar vooral door zijn of haar huidtype (een droge huid heeft nou eenmaal andere behoefte dan een vette) en externe factoren zoals hormonen, levensstijl, stress, genetische aanleg, weersinvloeden etc. Kortom: de producten en ingrediënten die je op de huid aanbrengt (ongeacht of je man of vrouw bent) moeten passen bij je huidtype/-conditie en de huid voorzien van hetgeen zij nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen werken. Het is dus meer dan oké als mannen en vrouwen dezelfde huidverzorgingsproducten gebruiken en met elkaar delen. Mits het product aansluit bij beide huidtypen of -behoeften: helemaal prima!

Desondanks zijn er veel merken die met aparte huidverzorgingsproducten op de markt brengen met het predikaat 'just for men'. Begrijpelijk als bijv. de verpakking van het ‘originele’ merk of product (te) vrouwelijk oogt of ruikt. Maar hier houden we bij Alpha-H allemaal rekening mee. We zorgen simpelweg al bij het ontwikkelen van alle producten dat de geur en verpakking ‘unisex’ zijn. We doen sowieso niet aan het 'speciaal' parfumeren van producten om er een extra lekker geurtje aan te geven, of dat nou mannelijk of vrouwelijk is.

Wel zijn er een aantal producten in ons assortiment bij mannen meer favoriet dan anderen. Mannen stellen nou eenmaal andere eisen aan hetgeen ze op hun gezicht smeren; ze houden van makkelijk en willen het liefst iets dat snel intrekt en niet vet of plakkerig, maar juist fris aanvoelt en ruikt. Daarmee rekening houdend, en met het feit dat de mannenhuid wat dikker, stugger, vetter is en grovere poriën heeft, (bijna) elke dag geschoren wordt en vaak last kan hebben van ingegroeide baardhaartjes; vind je hier een uitgebreid productadvies voor de mannenhuid. En hiernaast onze Top 3 mannen bestsellers!