VITAMIN PROFILING: WAT IS DE VITAMINE BEHOEFTE VAN JOUW HUID?

Schermafbeelding 2017-03-21 om 09.45.41.png

ONZE HUIDCELLEN KOMEN CHRONISCH VITAMINES TEKORT
Hoeveel superfoods en multivitaminen we ook nemen, de huid profiteert er nauwelijks van. Uit studies blijkt dat slechts 1% van de vitamines je huidcellen bereikt. Ze worden namelijk eerst afgegeven aan de meest belangrijke lichaamsprocessen en organen (hart, lever, hersenen). De huid wordt als laatste voorzien, indien er dan überhaupt nog wat resteert. Bovendien kunnen we de vitamines op geen enkele wijze rechtstreeks naar rimpels, littekens of ouderdomsvlekjes sturen. 

Gelukkig is de huid in staat vitamines volledig te absorberen en rechtstreeks naar de huidcellen te transporteren. Dit komt omdat vitamines een natuurlijk bestanddeel zijn van de menselijke huid. Ze hebben zelfs zoveel affiniteit met de huid en ons lichaam, dat het lichaam op sommige vitaminen net zo reageert als op hormonen. Dat maakt vitamines bij uitstek geschikt voor huidverbetering. Maar om optimaal werkzaam te zijn moeten de productformules waarin ze verwerkt zijn wel bruikbaar, stabiel en werkzaam zijn.

Bij het formuleren van onze vitamine serums zijn factoren als pH waarde, polariteit, moleculaire massa, hydrofiele en lipofiele eigenschappen daarom essentieel. Als zij onderling de juiste verhouding tot elkaar hebben ontstaat er een ‘klimaat’ waarbij de vitaminen optimaal geconserveerd en werkzaam blijven. Dit garandeert stabiele, werkzame productformules die effectief in de huid kunnen doordringen. De vitamine serums van ALPHA-H zijn bovendien voorzien van een innovatieve dubbelwandige verpakking met UV-coating die de inhoud op constante temperatuur houdt en beschermt tegen temperatuurschommelingen en UV-straling. Normaliter tasten zijn de werkzaamheid (stabiliteit) van vitaminens aan, maar door deze award-winning verpakking zijn ze hier tegen beschermd. Bijkomend voordeel is dat er minder stoffen nodig zijn om de serums geconserveerd te houden.

Vitamine A, C, E, B3 en B5 zijn de meest essentiele vitamines voor de huid. En precies deze 4 hebben wij verwerkt in aparte, hoog gedoseerde en sterk geconcentreerde serums. Zij vormen dé oplossing voor het chronische vitaminetekort van je huid! Kies 1 van de losse vitamineserums of ga voor de Vitamin Profiling Kit: deze bevat alle 4 de vitamineserums waarmee je je huidverzorging elke dag op maat en naar eigen wens en behoefte kunt aanvullen.


WANNEER KIES JE WELK VITAMINESERUM?

Vitamine A 0.5% Serum: verdikte of ruwe huid, vaalheid, diepe lijntjes en rimpels, verslapping, ouderdomsvlekjes, littekens, grove poriën, vermoeide, futloze huid. Gebruik uitsluitend 's avonds. 

Vitamine B Serum: bij een droge, vochtarme huid en/of de huid die (over)gevoelig is of snel geirriteerd. Ook bij verdikt talg, pigmentatie, ouderdomsvlekjes, dunne papierachtige huid, broosheid, vale teint, ruwe/schilferige huid en een vertraagde celvernieuwing. Voorkomt uitdroging door airco, centrale verwarming, koud/guur weer of vliegreizen. 

Vitamine C Serum: bij dofheid, pigmentvlekjes, vermoeide huid, leerachtige huid, zonschade, ongezonde levensstijl, lijntjes en rimpels, zwakke huideigen afweer, traag lymfesysteem. Gebruik ’s ochtends als je naar buiten gaat of langere tijd aan zon bent blootgesteld. Neem mee op zonvakantie of gebruik ’s winters voor een intensieve aanpak van pigment en extrinsieke huidveroudering.

Vitamine E  Serum: als eerste hulp bij huidproblemen. Trage huidgenezing, ontstekingen, zonverbranding, droogte, littekens, striae, verslapt huidweefsel, verzwakte haarvaatjes, roodheid, zwelling en histaminereacties. Bereidt de huid voor op peelings, mesotherapie, microneedling, laserbehandeling, operaties etc. Gebruik ’s avonds om de overdag opgelopen oxidatieve schade (door bijv. de zon) te helpen neutraliseren.

Vitamin Profiling advies.jpg

 

(*) https://www.scientificamerican.com/article/soil-depletion-and-nutrition-loss/