GRATIS VERZENDING vanaf € 45,-

VOOR 12:00 UUR BESTELD volgende werkdag in huis

PROFESSIONEEL ADVIES door huidspecialist mogelijk

Liquid Gold: antwoord op de meestgestelde vragen over deze bestseller.

Onze wereldwijde bestseller Liquid Gold bestaat al bijna 25 jaar. Het is inmiddels zo'n populair product dat we er maar liefst twee per minuut verkopen. Je zou bijna denken dat iedereen Liquid Gold kent!

Ben jij echter nog niet bekend met Liquid Gold, maar wel nieuwsgierig wat deze multifunctionele tonic voor jouw huid kan doen? In deze blogpost geven we antwoord op de vragen over Liquid Gold die ons het meest gesteld worden, niet alleen door nieuwe gebruikers, maar ook door trouwe fans.

WAT DOET LIQUID GOLD?
Liquid Gold is, simpel gezegd, een op glycolzuur gebaseerde exfoliant. Eigenlijk is het een multifunctioneel 4-in-1 product dat werkt als tonic, serum, moisturiser én exfoliant tegelijkertijd. Het geeft het effect van een 'overnight facial', meteen de volgende ochtend zie je het resultaat: je huid heeft een meer egale, frisse en heldere uitstraling.

Glycolzuur is een AHA (alpha hydroxy acid); een fruitzuur dat wordt gewonnen uit suikerriet. Het breekt de ‘lijm’ af die ervoor zorgt dat dode huidcellen op de buitenste lagen van je huid blijven plakken. Door het opstapelen van dode huidcellen wordt je huid dof en grauw en loop je meer kans op het ontstaan van puistjes. Glycolzuur verbreekt de verbinding tussen de dode huidcellen waardoor ze worden verwijderd en er een frissere en gladdere huid tevoorschijn komt.

Het 'geheim' van Liquid Gold zit 'm in de combinatie van 5% glycolzuur en de lage pH-waarde van het product: alleen in combinatie met een lage pH-waarde is glycolzuur echt werkzaam. Door de kleine moleculaire structuur dringt glycolzuur tot diep in de huid door en neemt het andere actieve ingrediënten mee de huid in; precies daar waar je ze wil hebben. De hoge dosis glycolzuur in combinatie met de lage pH-waarde geven de natuurlijke productie van hyaluronzuur en de aanmaak van collageen een flinke boost, waardoor je huid meer vocht kan vasthouden en er voller en strakker uitziet. Je huid krijgt een frisse en egale uitstraling, rimpeltjes worden verzacht en pigmentatie vervaagt.

HOE EN WANNEER GEBRUIK IK LIQUID GOLD?
Liquid Gold is heel snel en gemakkelijk in gebruik. Bevochtig een watje met Liquid Gold, ga hiermee lichtjes over je huid en vermijd de tere huid rond je ogen. Als er nog wat over is kun je dit ook op andere delen van je lichaam aanbrengen. Het werkt prima voor keratosis pilaris (kleine rode en/of witte bultjes, die lijken op een soort kippenvel en een beetje ruw aanvoelen), op bijvoorbeeld je armen, dijen en zelfs je billen.

Je gebruikt Liquid Gold ’s avonds op een droge huid, nadat je je gezicht goed gereinigd hebt. Voor een optimaal effect breng je daarna geen andere producten aan. Als je vervolgens namelijk een serum en/of moisturiser aanbrengt, zal dit de pH-waarde verhogen waardoor het effect van het glycolzuur wordt verminderd. Eigenlijk is het een ideaal Lazy Girl's Night product: reinigen, Liquid Gold aanbrengen en daarna liefst helemaal niets meer! Heb je echter een droge, trekkerige of gevoelige huid, of vind je het gewoon fijn om toch iets van een moisturizer aan te brengen voor je gaat slapen, wacht hier dan minstens 15-20 minuten mee. Zo krijgt Liquid Gold toch even de tijd om even onverdund haar werk te doen.  

HOE VAAK MOET IK LIQUID GOLD GEBRUIKEN?
Eerlijk gezegd is er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Sommige mensen bereiken het beste resultaat als ze het slechts één of twee keer per week gebruiken. Anderen, met een wat minder gevoelige huid, kunnen Liquid Gold om de avond gebruiken. Dit is ook het maximale, meer dan om de dag 's avonds raden we niet aan. Liquid Gold is namelijk een uitzonderlijk ‘actief’ product; door de lage pH-waarde werkt het veel effectiever dan producten met een hogere pH-waarde.

Pas wel op dat je niet over-exfolieert. Het maakt niet uit hoe je exfolieert, of dat nu fysiek, chemisch of enzymatisch is: als je te veel exfolieert kan dit meer kwaad dan goed doen. Je beschadigt dan je beschermende huidbarrière en je huid kan hierdoor gevoeliger worden.

IS LIQUID GOLD GESCHIKT VOOR TIENERS?
Meestal raden we Liquid Gold niet aan voor tieners, omdat hun huid normaal gesproken optimaal functioneert op cellulair niveau; de huid exfolieert zichzelf nog steeds effectief. Dit proces begint pas te vertragen na ons 20ste levensjaar. Acne en verstopte poriën bij tieners hebben vaak te maken met de aanwezigheid van de acne-bacteriën en hormonale veranderingen. Onze Clear Skin lijn is beter geschikt om deze problemen bij tieners aan te pakken. 

Aarzel niet contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt over Liquid Gold! Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden.

Je kunt ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker en beter passend advies. Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.
Ook in On the blog

Prepare for summer!
Prepare for summer!

Het heeft even geduurd maar eindelijk komt er warmer weer aan. Kortom: de coltruien kunnen achterin de kast, haal die leuke rokjes en topjes maar tevoorschijn! Ook voor je huid kan het geen kwaad om wat wissels aan te gaan brengen in je skincare 'garderobe'. Geen nood: je hoeft je dagelijkse routine niet ineens rigoureus om te gooien. Een aantal kleine aanpassingen is vaak al genoeg...

Lees verder

Vitamine E(ssentieel)
Vitamine E(ssentieel)

Vitamine E is één van de allereerst toegepaste vitamines voor de huid. Al vrij snel ging de wetenschap aan de slag met het toepassen van andere vitamines, met als gevolg dat vitamine E al snel moest concurreren met vitamine A (retinol), B of C. Vitamine E dreigt daardoor een beetje een vergeten werkstof te worden. Daarom in dit blog alle aandacht voor deze essentiële huidvitamine. Want alle zichzelf respecterende merken hebben vitamine E in het assortiment en dat is niet voor niks!

Lees verder

Waarom de pH-waarde van je huidverzorging zo belangrijk is
Waarom de pH-waarde van je huidverzorging zo belangrijk is

Waar zit jouw huidverzorging op een schaal van 1 tot 14? Als de meeste producten op 5,5 of lager zitten – prima! De schaal waarover we het hier hebben is die van de pH-waarde, die aangeeft hoe zuur (of hoe alkalisch) een huidverzorgingsproduct is. Wist je dat de pH-waarde niet alleen bepaalt hoe diep een product in de huid kan doordringen en hoe effectief het is, maar ook hoe je huid op het product reageert? Je leest er hier alles over...

Lees verder