GRATIS VERZENDING vanaf € 65,-

VOOR 13:00 UUR BESTELD volgende werkdag in huis

PROFESSIONEEL ADVIES door huidspecialist mogelijk

Liquid Gold: antwoord op de meestgestelde vragen over deze bestseller.

Onze wereldwijde bestseller Liquid Gold bestaat al bijna 20 jaar. Het is inmiddels zo'n populair product dat we er maar liefst twee per minuut verkopen. Je zou bijna denken dat iedereen Liquid Gold kent!

Ben jij echter nog niet bekend met Liquid Gold, maar wel nieuwsgierig wat deze multifunctionele tonic voor jouw huid kan doen? In deze blogpost geven we antwoord op de vragen over Liquid Gold die ons het meest gesteld worden, niet alleen door nieuwe gebruikers, maar ook door trouwe fans.

WAT DOET LIQUID GOLD?
Liquid Gold is, simpel gezegd, een op glycolzuur gebaseerde exfoliant. Eigenlijk is het een multifunctioneel 4-in-1 product dat werkt als tonic, serum, moisturiser én exfoliant tegelijkertijd. Het geeft het effect van een 'overnight facial', meteen de volgende ochtend zie je het resultaat: je huid heeft een meer egale, frisse en heldere uitstraling.

Glycolzuur is een AHA (alpha hydroxy acid); een fruitzuur dat wordt gewonnen uit suikerriet. Het breekt de ‘lijm’ af die ervoor zorgt dat dode huidcellen op de buitenste lagen van je huid blijven plakken. Door het opstapelen van dode huidcellen wordt je huid dof en grauw en loop je meer kans op het ontstaan van puistjes. Glycolzuur verbreekt de verbinding tussen de dode huidcellen waardoor ze worden verwijderd en er een frissere en gladdere huid tevoorschijn komt.

Het 'geheim' van Liquid Gold zit 'm in de combinatie van 5% glycolzuur en de lage pH-waarde van het product: alleen in combinatie met een lage pH-waarde is glycolzuur echt werkzaam. Door de kleine moleculaire structuur dringt glycolzuur tot diep in de huid door en neemt het andere actieve ingrediënten mee de huid in; precies daar waar je ze wil hebben. De hoge dosis glycolzuur in combinatie met de lage pH-waarde geven de natuurlijke productie van hyaluronzuur en de aanmaak van collageen een flinke boost, waardoor je huid meer vocht kan vasthouden en er voller en strakker uitziet. Je huid krijgt een frisse en egale uitstraling, rimpeltjes worden verzacht en pigmentatie vervaagt.

HOE EN WANNEER GEBRUIK IK LIQUID GOLD?
Liquid Gold is heel snel en gemakkelijk in gebruik. Bevochtig een watje met Liquid Gold, ga hiermee lichtjes over je huid en vermijd de tere huid rond je ogen. Als er nog wat over is kun je dit ook op andere delen van je lichaam aanbrengen. Het werkt prima voor keratosis pilaris (kleine rode en/of witte bultjes, die lijken op een soort kippenvel en een beetje ruw aanvoelen), op bijvoorbeeld je armen, dijen en zelfs je billen.

Je gebruikt Liquid Gold ’s avonds op een droge huid, nadat je je gezicht goed gereinigd hebt. Voor een optimaal effect breng je daarna geen andere producten aan. Als je vervolgens namelijk een serum en/of moisturiser aanbrengt, zal dit de pH-waarde verhogen waardoor het effect van het glycolzuur wordt verminderd. Eigenlijk is het een ideaal Lazy Girl's Night product: reinigen, Liquid Gold aanbrengen en daarna liefst helemaal niets meer! Heb je echter een droge, trekkerige of gevoelige huid, of vind je het gewoon fijn om toch iets van een moisturizer aan te brengen voor je gaat slapen, wacht hier dan minstens 15-20 minuten mee. Zo krijgt Liquid Gold toch even de tijd om even onverdund haar werk te doen.  

HOE VAAK MOET IK LIQUID GOLD GEBRUIKEN?
Eerlijk gezegd is er geen eenduidig antwoord op deze vraag. Sommige mensen bereiken het beste resultaat als ze het slechts één of twee keer per week gebruiken. Anderen, met een wat minder gevoelige huid, kunnen Liquid Gold om de avond gebruiken. Dit is ook het maximale, meer dan om de dag 's avonds raden we niet aan. Liquid Gold is namelijk een uitzonderlijk ‘actief’ product; door de lage pH-waarde werkt het veel effectiever dan producten met een hogere pH-waarde.

Pas wel op dat je niet over-exfolieert. Het maakt niet uit hoe je exfolieert, of dat nu fysiek, chemisch of enzymatisch is: als je te veel exfolieert kan dit meer kwaad dan goed doen. Je beschadigt dan je beschermende huidbarrière en je huid kan hierdoor gevoeliger worden.

IS LIQUID GOLD GESCHIKT VOOR TIENERS?
Meestal raden we Liquid Gold niet aan voor tieners, omdat hun huid normaal gesproken optimaal functioneert op cellulair niveau; de huid exfolieert zichzelf nog steeds effectief. Dit proces begint pas te vertragen na ons 20ste levensjaar. Acne en verstopte poriën bij tieners hebben vaak te maken met de aanwezigheid van de acne-bacteriën en hormonale veranderingen. Onze Clear Skin lijn is beter geschikt om deze problemen bij tieners aan te pakken. 

Aarzel niet contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt over Liquid Gold! Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden.

Je kunt ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker en beter passend advies. Klik hier voor het dichtstbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt.
Ook in On the blog

Ascorbinezuur; dé beautyvitamine bij uitstek
Ascorbinezuur; dé beautyvitamine bij uitstek

Vitamine C, wie kent het niet. De eerste associatie is bijna altijd met sinaasappels en het is vaak het eerste waar we aan denken bij een goede weerstand. De meeste mensen hebben dan ook wel iets van een vitamine C supplement in de kast staan, of gaan dit gauw halen als ze een verkoudheid of griepje voelen opkomen. Maar ook voor de huid is vitamine C de meest essentiële vitamine. In dit blog kijken we wat meer in detail naar deze onmisbare super vitamine en waarom niet alleen je lichaam, maar ook je huid er wel wat extra van kan gebruiken.

Lees verder

Fruitzuren: wat is het verschil tussen AHA's en BHA's?
Fruitzuren: wat is het verschil tussen AHA's en BHA's?

De huid ontdoet zich geheel vanzelf van zo'n miljoen dode huidcellen per dag. Verschillende factoren kunnen dit natuurlijke afschilferingsproces verstoren of vertragen, met een droge, doffe huid en verstopte poriën tot gevolg. Je kunt dit voorkomen door regelmatig producten met fruitzuren te gebruiken. Er zijn twee soorten fruitzuren: AHA’s en BHA’s. Zij hebben beide elk hun werking en voordelen die bepalend zijn voor hun effect op de huid. Maar wanneer kies je nu voor welk soort fruitzuur en waarom? We leggen het je hier uit!

Lees verder

Wat veroorzaakt je acne? En nog belangrijker: wat kun je eraan doen?
Wat veroorzaakt je acne? En nog belangrijker: wat kun je eraan doen?

Acne is één van de meest vervelende en meest voorkomende huidproblemen. Het steekt vaak voor het eerst de kop op in de pubertijd. We nemen dan in veel gevallen aan dat het wel overgaat als we 18 worden. Helaas kan acne nog jarenlang schade aanrichten. Of je nu tiener, ‘young professional’ of 50+ bent: acne komt op alle leeftijden voor en is uiteraard op geen enkele leeftijd leuk. In dit blog lees je alles over verschillende soorten acne, hun oorzaken en wat je eraan kunt doen.

Lees verder

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal € 0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods